Interieurtrends

Interieurtrends 2021: Jaar van reflectie

Interieurtrends 2021 – door Monique van der Reijden

De pandemie dwingt ons in een nieuwe richting. We ontwikkelen een andere lifestyle waarbij ‘lokaal’ het nieuwe modewoord is en thuis meer betekenis heeft gekregen dan ooit. In sneltreinvaart krijgt het interieur veel meer aandacht om de functionaliteit te optimaliseren en de sfeer in huis te verbeteren.

Raamdecoratie is daarbij een essentieel onderdeel, waarbij de focus ligt op blinds, jaloezieën en (rol)gordijnen. Deze worden kwalitatief en duurzaam gemaakt zoals de collecties van Luxaflex®, met innovatieve en slimme ophang- en bedieningssystemen zoals Powerview® Automation voor jouw smart home.

Interieurtrends 2021: monochroom naturel

Dit rustgevende interieur is 100 procent natuurlijk en heeft een verstilde sfeer dankzij het monochrome kleurenpalet. Lichte naturellen domineren, met hier en daar een zwart accent. De styling is een mix van landelijke decoraties zoals gedroogde pluimen en Japanse elementen zoals een lampionlamp of een kamerscherm. Het semi-transparante zwarte rolgordijn maakt het interieur meteen dynamisch. Je hebt geen inkijk, maar wel de beleving van het daglicht.

Schermafbeelding 2021-03-03 om 12.58.20

Stylingtip: licht, zacht & hoogpolig

Een monochroom interieur vol lichte naturellen hoeft niet koud of leeg aan te voelen. Deze minimalistische stijl en het toon-op-toon kleurenpalet schreeuwt niet om aandacht, maar voelt juist rustgevend en comfortabel aan. Essentieel voor de styling is het gebruik van zachte materialen zoals fluweel, (nep)bont, teddystof of wol. Het hoogpolige vloerkleed is bezig met een ware comeback, bij voorkeur met een grove, ultra-zachte structuur. Witte Twist® Rolgordijnen zijn in deze sfeer ideaal; fris en decoratief zonder te veel op te vallen.

Interieurtrends 2021 : maak het met bruin

De verfkleur Brave Ground van Flexa is benoemd tot kleur van het jaar 2021 en wordt in het interieur gecombineerd met een mix van bruintinten en natuurlijke materialen zoals hout en steen. Wil en dúrf je een stap verder in de toekomst te gaan met jouw interieur? Kies dan meteen voor de kamerhoge donkerbruine Luxaflex® Gordijnen en een hoogpolig donkerbruin kleed van ferm LIVING als donkere basis voor de zit- of slaapkamer. Mix dit met een ‘bolle’ fauteuil, bekleed met een lichtblauwe teddystof als verrassend, trendy en comfortabel element.

Stylingtip: vintage fauteuil

Geef het interieur een extra boost met een unieke vintage fauteuil, bij voorkeur met een houten onderstel. De donker- en roodbruine houtsoorten die werden toegepast in retromeubelen uit de vorige eeuw coördineren goed met het bruine kleurenpalet van nu. Laat ze opnieuw stofferen met een zachte fluweel of bouclé stof en geniet van de nostalgische sfeer.

Interieurtrends 2021: Spelen met terra

Een compleet monochroom interieur dat – op het oog – uit één naturelle kleur lijkt te zijn opgebouwd, is best ‘onnatuurlijk’ om in te wonen. Wist je dat in een goed gestylde monochrome kamer er minimaal acht verschillende naturellen met elkaar worden gecombineerd? Net als in de natuur kan een interieur best wat beweging gebruiken met verschillende kleuren en materialen, zo kunnen we ons camoufleren en zijn we meer op ons gemak.

Als echte sfeermaker is terra nog steeds een aanrader, denk hierbij aan alle variaties in kleur en materiaal. Bijvoorbeeld dus terra bruin, – rood en zalmroze kleurige verf en raamdecoratie gecombineerd met steenachtige optieken zoals baksteen, terrazzo, leem stucwerk en keramiek. De haciënda kleuren en materialen krijgen de zomer van 2021 weer de volle aandacht en zijn blijvers de komende jaren.

Nieuwe design icoon

Deze tip voor je interieur is tijdloos: de nieuwe Puffy lounge fauteuil is een waar designicoon van de toekomst. Topontwerper Faye Toogood ontwierp deze loungestoel voor designmerk Hem. De gewatteerde bekleding maakt dit zitobject modisch en extra comfortabel, net als een dikke gewatteerde winterjas. De fauteuil is verkrijgbaar in vier neutrale trendkleuren die je ook terugziet in de nieuwe gordijnencollectie van Luxaflex®. Perfect om met elkaar te combineren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *